Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Palyrria - Electrifying Nature [2010].

Οι «Palyrria» διαθέτουν μία μουσική πανδαισία, μία παραγωγή με μεγάλη επιμέλεια, σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα. Με συνέπεια εδώ και μία δεκαετία αποτελούν ένα από τα πιο δυναμικά συγκροτήματα που ασχολούνται με τη συνύπαρξη των παραδοσιακών δρόμων και της μουσικής τεχνοτροπίας της παγκόσμιας dance- electronica κουλτούρας των τελευταίων δεκαετιών.

Δημιουργήθηκαν το 1996 σαν ένα dance project. Το 1999 διαμόρφωσαν τον προσωπικό τους ήχο, που τους χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα. Το ονομάζουν World- Electro και όντως η μουσική τους δεν είναι ούτε αμιγώς ηλεκτρονική, ούτε όμως και καθαρά «ethnic». Είναι μια προσπάθεια αναγέννησης της ελληνικής κυρίως παραδοσιακής μουσικής δια μέσω των σύγχρονων μουσικών της δύσης. Χρησιμοποιούν αρχαίες Αιολικές κλίμακες, την πεντατονία της Ηπείρου, όργανα που μας έρχονται από τα βάθη της ιστορίας, σμίγοντάς τα με τον ηλεκτρονικό ήχο, τους club ρυθμούς και τη μουσική τεχνολογία, σε ένα πάντρεμα που μοιάζει αρχαϊκό και φουτουριστικό ταυτόχρονα.
Στον τελευταίο δίσκο τους “Electrifying Nature”  συμμετείχαν σπουδαία ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως Kumar (Κούβα), από το συγκρότημα των Ojos de Brujo, οι Maxwell Wright & DJ Panko (Ισπανία), Florian Mikuta (Ρουμανία), Matthias Loibner (Αυστρία) και Αχιλλέας Περσίδης, Παντελής Στόικος, Σεραφείμ Μαρμαρίδης, Γιάννης Δημητριάδης από την Ελλάδα.

 Born out of the need for experimentation PALYRRIA is a band that has devised and perfected its own, unique sound.
They call it world-electro and indeed this music is neither electronic nor ethnic. PALYRRIA has always been fascinated by traditional and ritual music as some of the band's members have performed and recorded with renowned traditional musicians.






☼ Ψυχεδέλεια, Λύρα & Φώς


Enjoy!



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

efxaristoume gia tin gamati douleia sto site kai tis teleies mousikes p mas ma8eneis :-)

a little psyrabbit ;-)

Fantis Bastunis είπε...

Thanx Lage!
Na thymomaste ta palia kai na anakalyptoume ta kainourgia;)